Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih, inilah yang dapat digambarkan akan usaha yang dilakukan oleh pasangan suami isteri ini. Walau tinggal di rumah apartment kepunyaan orang tua mereka namun tetap diindahkan dengan citarasa peribadi bagi memberi keselesaan buat mereka seisi keluarga.

Sekali pandang mungkin tidak menyangka rumah yang indah ini, begitu nampak luas dan tersusun rapi rupanya adalah rumah jenis apartment. Walau dengan memiliki keluasan 600 sqft sahaja, penghuni kediaman ini mampu melakukan transformasi yang cukup luar biasa. Usaha yang dilakukan bukan sehari dua, namun bertahun-tahun.

Oleh itu, bolehlah jadikan kisah Leeya Marlia Ramli ini sebagai  menyuntik inspirasi buat anda dalam merias kediaman. Tiada apa yang mustahil jika diusahakan.

RAYA ZAMAN COVID
Mood Raya dah hampir?
Sedih tak dapat beraya tak apalah. Jom kemas rumah. Konsep ni kami ambik sebagai modern contemporary asasnya tapi adalah tropical element skit sebab suka green so much.Dan sedikit sentuhan besi sikit tapi bukanlah industrial sepenuhnya. Quite complicated huh?

Deko raya sis takla meriah pun.Nak dapat hasil ni berangan kumpul 8 tahun sudah. Buat sikit sikitla kekdahnya. Sana sikit situ sikit. Kena kerja keras hasil yang baik baik insyaAllah adalah rezeki.Trust Allah.

IKLAN

Alhamdulillah dan syukur atas rahmat Allah izinkan atas usaha kami berdua dapat makeover total umah lama yang dah 30 tahun ni. Ni rumah kami jagakan dari keluarga. Memang niat nak per elokkan sikit. Ada rezeki berlipat nanti, mungkin boleh beli 1 rumah baru. Aim jangan tak aim.InsyaAllah!!

Banyak kami buat secara DIY rumah ni. Ada sentimental value yang amat.Ni lah rumah Adam dibesarkan dengan kasih sayang.Kenangan untuk Adam.


Terima kasih dengan Asuri Asri Yusof suami yang banyakkkk membantu jadi side wing, dalam susah senang kita bina apa kita ada harini. Semua ni kita bina dengan hanya 1 angan angan walaupun angan kita tu kalau nak kira besar lagi.
But,still syukur sampai sekarang.

IKLAN

Semuanya tak mudah. Bukan celik mata dah nampak Lamborghini.Kami celik mata nampak basikal lagi.Tahun depan celik baru nampak Kancil.So nak citer payah proses nak lalui tu tapi pengalaman tu berharga.Kami hargai.
Rezeki kan masing masing.Why botherkan.

Since haritu ramai tanya transformasi ni so sis sharelah apa yang ada. Banyak kami DIY dalam rumah ni so sangatla special.

sebelum diubah suai

Rumah ni 600 sqft je, 2 bilik sederhana besar & 1 bilik air. Yang penting bahagia dalam rumah dan bahagia dengan life yang dijalani.

IKLAN

Size does’nt matter.
Look does’nt matter
Asal dalam bagi motivasi kita sekeluarga.

SELAMAT HARI RAYA GANG!
Don’t judge a book by its cover. Next project luar rumah nak buat mini garden.

Sumber : Leeya Marlia Ramli

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club