Nak didik anak lelaki ini rajin masuk basuh pinggan, buat air atau mengemas rumah kena didik sejak kecil lagi.

Mak-mak kena tahu kerja-kerja dapur ni bukan hak mutlak anak perempuan tetap anak lelaki juga. Kena tolong menolong adik beradik.

Anak lelaki ni lah yang akan menjadi ketua keluarga dan pemimpin yang akan mencorakkan kehidupan keluarganya akan datang.

Begitulah yang diterapkan oleh wanita ini dalam mendidik anak-anaknya terutama anak lelaki.

Sikap tegasnya yang menegur anaknya yang tidak mahu melakukan kerja dapur telah menarik perhatian warganet.

Ramai yang memuji caranya yang dianggap patut ada pada setiap anak-anak lelaki.

IKLAN

Ikuti perkongsiannya.

Fateh kata “kakak pompuan, kakaklah kene bawak air semua ni” Mak dia jawap “Eh cantikkkkkk muka kauuuua. Ini semua kerja org lelaki, pergi dapur ambil sekrg, mummy papa nak minum”

Walaupun muka dia mencuka, tetaplah dia buat juga. Itu je yg kita nak, biar badan dia biasa dan tak kekok utk buat. Kita tak nak develop ego dia membesar and break that dengan suruh dia buat kerja rumah.

At this age, tak perlu sibuk explain itu ini, akal dia belum sampai lagi, biasa kan dulu so ego dia tak membesar dari kecil lagi. Kita x nak bila besar nanti dia rasa jatuh maruah dia bila buat kerja rumah, rasa dia x layak buat kerja rumah, rasa kerja rumah ni org pompuan kene buat walhal ia jelas tanggungjawab suami dan ihsan isteri.

IKLAN

Kita bukan bina baby body, kita bina bakal imam, bakal ayah, bakal ketua dan bakal pemimpim utk future nanti. Ok, sapa nak jadi besan i sekrg!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamalia Kamal (@kamaliakamal)

IKLAN

Sumber: kamaliakamal

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club